Information om Hjortshøj

Hjortshøj er en by 12 km. nord for Aarhus. Der bor omkring 4000 mennesker i Hjortshøj.

En del kalder Hjortshøj en landsby pga. de omkringliggende marker og de tydelige tegn fra det gamle Hjortshøj, kirken, stationen og de snoede veje. Andre ser Hjortshøj som en atmosfærefyldt forstad tæt på storbyen Aarhus. I bund og grund er Hjortshøj en blanding af det hele. Og det er derfor vi er så glade for at bo her.

En attraktiv by

Siden årtusindeskiftet har Hjortshøj oplevet en ret voldsom tilflytning. Vi bor omkring 40% flere mennesker i Hjortshøj i dag end i år 2000. Det kan mærkes på skolen, i institutionerne og på vejene i myldretiden. Men de mange mennesker i byen er også med til at skabe liv og atmosfære. Og vi er stadig en lille landsby på mange måder. Du møder ofte nogen du kender, og der er en høj grad af engagement og fællesskabsfølelse i Hjortshøj.

Ude på landet og tæt på alting

I Hjortshøj er du både tæt på byen og naturen. Hvor end du bor skal du ikke gå mange minutter fra dit hjem til en udsigt over åbne marker. Virupskoven og Skæring bæk snor sig igennem byen og enkelte steder kan du får et kig mod Mols og Aarhusbugten. Der er også en helt særlig stemning i og omkring AiH – Andelssamfundet i Hjortshøj.

I forbindelse med Kommuneplan 2017 har Hjortshøj Landsbyforum i februar 2017 udarbejdet en Lokalsamfundsbeskrivelse, der giver et bud på hvordan Hjortshøj skal udvikle sig de kommende 10 – 15 år. Læs mere om den her.

Letbane fra 2019

På grund af den gode infrastruktur med tog og Djurslandmotorvejen er der aldrig langt til Aarhus eller Skejby.

Fra 2019 bliver Hjortshøj en station på Danmarks første letbane. Rejser til Aarhus H bliver omkring 20 minutter og en tur til Aarhus Universitetshospital i Skejby kan klares på den samme tid med et skift i Lystrup.

Foreningsliv og erhverv

I Hjortshøj er der en del foreninger og en del mindre erhverv. Du kan læse mere om byens foreninger på hjemmesiden under “Foreninger” hvor du også kan læse mere om Landsbyform – Hjortshøjs Fællesråd.

Du er velkommen til at kontakte Landsbyforum hvis du har nogle spørgsmål om livet i Hjortshøj.

Hjortshøj med kirke og flag