Når sommeren går på hæld skal vi i ca. 13 måneder vænne os til at undvære Nærbanen som mange borgere i Hjortshøj bruger dagligt til og fra Aarhus. Der er dog intet der er så skidt at det ikke er godt for noget. I 2017 kommer letbanen til Hjortshøj og giver os et effektivt, moderne og el-drevet kollektivt transportmiddel, der på sigt giver mulighed for rejser på kryds og tværs af Østjylland. En light-udgave af Hovedstadens S-tog og Metro.

Herunder følger information vedrørende ombygningen fra nærbane til letbane og om de midlertidige bus-ruter der erstatter toget i en periode frem til oktober 2017.

Hvorfor lukker nærbanen?

I 2017 overtager Letbanen strækningerne Odder-Aarhus og Grenaa-Aarhus. Den 26. august kører Aarhus Nærbanen for sidste gang, og herefter går arbejdet med at omdanne Aarhus Nærbane til Letbanen i gang. Der skal sættes kørestrøm op, og alle signalanlæg skal udskiftes, for at sporene kan blive klar til Letbanens åbning.

Hvornår åbner Letbanen?

Åbningen af Letbanen sker over tre omgange:

  • Den indre strækning Aarhus H – Lisbjerg åbner i maj 2017
  • Strækningen Odder-Aarhus åbner i august 2017
  • Strækningen Grenaa-Aarhus åbner oktober 2017.

Nye, direkte busser

Som alternativ til Aarhus Nærbanen indsætter Midttrafik nye busser, som sikrer, at byerne langs togstrækningen stadig har gode, direkte forbindelser til Aarhus. Mellem Odder og Aarhus  indsætter Midttrafik de nye ruter 80, 81 og 82, og mellem Grenaa og Aarhus rute 83, 84 og 85.

For Hjortshøj gælder det at bus 12 kører som vi kender det i dag og derudover kommer der en midlertidig bus 84 som kører mellem Hjortshøj og Aarhus i dagtimerne på hverdage.

Denne bus 84 kører over Lystrup og kan dermed benyttes af folk med ærinder i lokalområdet. Bussen kører også til/fra Skødstrup hvor en del borgere fra Hjortshøj har læge eller tandlæge.

Du kan altid finde den nemmeste rejse for dig på rejseplanen.dk, som er opdateret med de nye ruter.

midlertidige busruter

Bus 12 dækker Hjortshøj som hidtil. Ny bus 84 kører i dagtimer på hverdage.

Teletaxa til dig, der har brug for det

Hvis ikke de nye busser stopper i nærheden af, hvor du bor, eller hvis du fx er dårligt gående og har svært ved at komme ind i en bus, kan du bestille en teletaxa på tlf. 87 40 83 00. Teletaxaen bestilles senest en time inden afgang. Tilbuddet gælder alle, og der kan køres fra adresse til adresse inden for 1 km fra togstrækningen på strækningen mellem Odder og Aarhus og mellem Grenaa og Aarhus.

Sådan får du hjælp

  • Se køreplaner og læs mere på midttrafik.dk
  • Find den rejse, der passer bedst for dig, på rejseplanen.dk
  • Ring til Midttrafik Kundecenter på 70 210 230 alle dage fra 7.00-23.000
hjortshøj-station

Der bliver snart stille på Hjortshøj Station. Men fra oktober 2017 kører letbanen. (Billede fra WikiPedia, fotograf ukendt)