STATUS PÅ SMITTEUDVIKLINGEN

Smitten i Aarhus Kommune har over de seneste uger stabiliseret sig på et niveau med ca. 20-30 daglige smittetilfælde. Torsdag den 25. marts blev der dog registreret 49 nye smittetilfælde i kommunen. Den nationale bekymringsgrænse for daglige smittetilfælde, som vi stræber efter at komme ned under, ligger på 10.

Fra tirsdag den 23. marts bliver smittetal på Aarhus Kommunes ”Aarhus i tal – nye data om COVID-19” også opgjort på sogneniveau. Man kan stadig se smittedata pr. postdistrikt. De nye tal på sogneniveau betyder, at man kan få et mere præcist billede af smitteudbredelse i konkrete bydele og lokalområder. Hvis et sogn kommer over 200 smittede i incidens, vil Styrelsen for Patientsikkerhed kontakte Aarhus Kommune for sammen at drøfte behovet for tiltag og indsatser. Relevante parter herunder boligforeninger vil også blive inddraget.

OVERBLIK OVER TESTMULIGHEDER I AARHUS KOMMUNE I PÅSKEDAGENE

I påskeferien er der fortsat rige muligheder for at blive testet i Aarhus Kommune.
https://www.aarhus.dk/corona/coronainformation-til-dig-som-borger/coronatest-i-aarhus/

KOMMUNIKATION FRA SUNDHEDSSTYRELSEN VEDR. PÅSKE OG RAMADAN

Påsken og Ramadanen står for døren. Op til påske laver Sundhedsstyrelsen en national SoMe og annonceringsindsats med gode råd til socialt samvær i påsken. Herudover har de skrevet en nyhed på deres hjemmeside: Nyd påsken – og hold coronasmitten fra døren – Sundhedsstyrelsen.

Vedr. Ramadan, som starter omkring den 13. april, er Sundhedsstyrelsen ved at udarbejde en plakat med anbefalinger til afholdelse af Ramadan og Eid. Materialet kommer på dansk, engelsk, arabisk, urdu, tyrkisk, somali og farsi. Vi forventer at modtage materialet efter påske og håber, I herefter vil hjælpe os med at få videreformidlet budskaberne til relevante modtagere.